top of page
IMG_6060.jpg

ZILVER EN GOUD,
NOOIT UIT DE MODE

Sieraden die herinneren aan bijzondere momenten. Of gewoon zomaar, omdat het je aansprak. Je hebt niet per se altijd een reden nodig om jezelf of iemand anders te verrassen met mooie dingen.

Het mooie aan sieraden is dat ze een leven lang mee gaan en nooit veel (emotionele) waarde verliezen. Zelfs de herinnering van oud goud of zilver in een nieuw sieraad kan al genoeg zijn voor nieuwe momenten en herinneringen.

OVER MIJ

Mijn naam is Rianne de Groot, oprichter van Jewel.ri.

 

Al tijdens mijn middelbare school had ik interesse in het vak van goudsmid. Maar in plaats van zonder diploma in te stromen op de vakopleiding, heb ik toch eerst mijn havo afgemaakt.

Om iets meer uit mijn vooropleiding te halen heb ik toen gekozen om Industrieel Product Ontwerp te gaan studeren.

Na het behalen van mijn ingenieursdiploma heb ik 15 jaar met veel plezier gewerkt als productontwerper en technisch product manager, waarvan 11 jaar voor o.a. Van Kempen en Begeer.

Tijdens mijn tijd bij Van Kempen en Begeer was ik verantwoordelijk voor het technisch begeleiden van de productie van onder andere zilver bestek en alle bijkomende ontwerpzaken. Hierdoor kwam ik weer in aanraking met de vakschool in Schoonhoven en ik bleef toch altijd met een schuin oog naar de mooie ambachten van zilver- en goudsmid kijken.

In 2021 ben ik gestart met StudioRNDR, een bureau voor 3D ontwerp en (interieur- en product-)visualisaties. Door als zelfstandige aan het werk te gaan, kon ik ook tijd vrijmaken om me aan te melden voor een cursus edelsmeden.

Van het een komt het ander en in 2023 is hieruit Jewel.ri ontstaan.

Ik gebruik mijn ontwerp- en technische kennis als productontwerper voor het maken van sieraden. Deze redelijk unieke combinatie zorgt ervoor dat ik, naast de traditionele goudsmeedtechnieken, ook gebruik maak van technieken die meer "gewoon" zijn in productontwikkeling.

Zo kan ik ontwerpen uitwerken en visualiseren in 3D CAD op de computer en heb ik een 3D printer waarmee ik wasmodellen kan printen. Deze wasmodellen kunnen dan weer gebruikt worden om sieraden te gieten in zilver en goud.

IMG_3627_edited_edited.jpg
IMG_3232_edited.jpg
bottom of page